Vilken lift ska jag välja?

Rätt lift!

Att välja rätt lift kan vara lite av en liten utmaning.
Här är några av de frågor och funderingar som vi mer eller mindre dagligen får av våra kunder:

  • Vilken höjd och vilken räckvidd behöver jag?
  • Finns det någon lift som kommer in mellan mina grindstolpar?
  • Min tomt lutar väldigt mycket och det finns väl ingen lift som fixar det, eller?
  • Jag skulle verkligen behöva en lift som kommer in genom våra innerdörrar, finns det?
  • Vi måste vara fyra personer i korgen för att klara av våra uppgifter, har ni någon lift som klara det?
  • Jag är i behov av en lift som ska gå mycket både inne och ute, men som inte får köras på fossila bränslen inomhus. Har ni någon lift som passar för de förhållandena?
  • Mina golv är ytterst känsliga, finns det någon lift anpassad för dessa förhållanden?

Ja ni ser, det finns många frågor ju ingen lift som passar alla olika jobb helt perfekt men vi brukar tillsammans komma fram till vilken lift och modell som passar absolut bäst för just dina tilltänkta jobb!

Våra säljare har gedigen branscherfarenhet och kan guida dig rätt i liftdjungeln!

Här följer information kring de olika lifttyperna

Släpvagnslift

Släpvagnsliftar är det självklara valet när man snabbt behöver komma upp i höjd, enkel att koppla till bilen med vanlig släpvagnskoppling. Eldrift, bensinmotor eller batteri gör att maskinen kan köras inom såväl som utomhus.

Dieseldriven saxlift

De 4-hjulsdrivna saxliftarna lämpar sig extra bra för oländig terräng då de är utrustade med grova däck och pendelaxel. Dieselsaxarna brukar i regel klara en högre belastning i korgen upp till ca 1000kg. Vissa modeller av dieselsaxar har även hybriddrift.

Eldriven saxlift

Saxliftar med batteridrift lämpar sig allra bäst till inomhusarbeten så som konstruktion, underhåll och installationsjobb. Liftarna är ofta små och kompakta med noll i vändradie och lämpar sig bra i små utrymmen. Batteridriften hjälper till att hålla nere bullernivåerna.

Dieselbomlift

Dieselbomliften med 4-hjulsdrift är en maskin som tar sig enkelt fram över oregelbunden terräng. Dieselbommen används när man behöver komma upp, ut och över hinder. Dieselbommar finns som två varianter rakbom och vikbom. Vissa märken har även bomliftar med hybriddrift.

Elbomlift

Elbomliftar är ofta mindre och har en mer mångsidig bomarm med hög räckvidd och tornet är kompakt för att kunna svänga fritt i trånga utrymmen. Batteridriften hjälper till att hålla nere bullervolymen samt att driften blir utsläppsfri. Elbomliftar finns som två varianter rakbom och vikbom.

Billift

Billift är ett smidigt sätt att snabbt komma iväg och upp på höjd. Bilen och liften drivs med dieselmotor och hydrauliksystem. Med en totalvikt på 3500kg kör du den med B-körkort. Från korgen styr du hela liften, tex med bara en knapptryckning sköter du stödbenen som nivellerar sig i lod.

Pelarlift

Pelarliftar med batteridrift är utmärkt för installationsarbeten då de är små, kompakta, körbar vid full höjd och har låg vikt. Lättmanövrerad i trånga utrymmen vilket gör att de kommer åt på de flesta ställen., till ex kontor och varuhus, gallerior, butiker mm.

Banddriven lift

Banddriven bomlift lämpar sig ypperligt där terrängen är kuperad. Liften är konstruerad för att ta sig fram obehindrat och kan ställas upp på sluttande mark.

Behöver du hjälp?

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta rätt lift för dina jobb!

Intresseförfrågan
Jag vill bli kontaktad genom